Wednesday, 17 August 2011

how to get over your crush

Okay, first of all mari kita definisikan apa dia menatang crush ini dan apa kriteria-kriteria crush ini supaya nanti tiada yang terkeliru atau terkesima. Satu, jika korang ada minat mana-mana senior sekolah anda dan cuba mendekati dia, sebagai contoh cubaan membeli surat layang dibubuh bedak dan menggedik menjadikan dia abang angkat, tahniah anda berada di tahap pertama. Kedua adalah crush pasar malam yang mana selalunya ada yang minat dengan si penjual dan akhirnya terjerumus dalam operasi melariskan jualan gerai yang diminati itu biarpun beli tak seberapa. Janji dapat cuci mata dan berselisih tangan masa bertukar ringgit. Haaaa, yang ini boleh kita tengok dekat bazar ramadhan ye adik-adik. Crush yang terakhir ialah social networking crush. Ini boleh kita kategorikan sebagai paling parah sekali sebab aku yang pernah mengalaminya memang pernah sedia parah. Ini kira bercakap dari pengalaman lah weh, gua gamble cakap pernah ada facebook crush. Gua amat yakin ini setiap orang ada kan kan kan?

Tapi for sure aku dah get over with my crush because according to my friend aku ni bukan type dia. yayayayayayayaya bukan type dia. Tapi apa yang penting is to get over your crush yelah diorang bukannya tahu korang semua duduk meroyan sentiasa menjengah ke profile setiap kali online ataupun mereply tweet diorang tanpa jemu dan mengenal erti lelah. So, how to get over it? Few simple step will do. =)





1. Border line
Pilih sendiri apa yang diinginkan oleh diri sendiri cuma jangan terlampau over. What I means is a crush is still a crush so don't push too hard. 2 choices, befriend or unfriend. Dan seperti yang boleh dilihat dua pilihan ini membawa kepada dua jalan yang berbeza yang mana jika memilih untuk tidak berkawan itu adalah noktah dan masa adalah ubat untuk hati manakala untuk terus berkawan pula bermakna masih berkeinginan untuk keep updating about your crush's life dan amat perlu berhati-hati untuk tidak terluka lebih dalam lagi. Ecehh.


2. Tutup mata. 
Tutup mata disini bukan suruh korang tutup mata bila berselisih dengan crush korang tu nanti kau terlanggar tiang ke masuk longkang kang susah pulak. Maksud disini  buat-buat tak nampak ah. Ini juga boleh jadi taktik jual mahal tahu? Contohnya kalau kau selalu beli dekat gerai crush ni tiba-tiba kau lalu dekat gerai dia tapi tak beli sambil menerbangkan rambut macam dekat runway itu  mesti lah dia perasan. Okay, contoh ni macam tak berapa nak konkrit la adik. Aduh!


3. Membenci untuk kebahagiaan
Yeah, I did hate my crush sebab taste dia melampau tinggi kalah KLCC tahu la lepasan luar negara tapi macam la dia hebat sangat kan. Anyway, orang kata kalau kita letak letakkan racun si tikus akan pergi dan kalau kita letakkan benci yang sayang akan pergi. WEH, KAU ORANG FAHAM TAK KIASAN AKU NI? haha. Maksud di sini letakkan sedikit perasaan benci kepada crush korang dan cari kelemahan dia so that korang dapat kurangkan perasaan korang itu nanti lama-lama akan okay. 


4. Flirt around boy!
Don't deny that you never flirt around with someone. I know since I also did flirt around sometimes. And flirting makes you feel superior ( ke aku sorang je yang pernah rasa macam ini). Anyway, tapayah ikut cara yang ni pun tak apa. i'm just saying bro, just saying in case you in shitbrix desperado. =) 

2 comments:

tengku_fir21 said...

ouwhh ajid love tips no 1 and 3..itu yg berkesan bg aku

Ahmaddaughter88 said...

hmm ntah ape2 je..