Saturday, 25 December 2010

do you really love me

kita beroleh kasih sayang dari setiap insan yang sayangkan kita. marah maknanya sayang, manja maknanya sayang, rindu maknanya sayang, cemburu maknanya sayang. semuanya kerana sayang bukan?cuma kadang-kadang kita tak sedar siapa yang betul-betul sayangkan kita. dan ada masa juga kita tak sedar pada siapa harus kita beri kasih sayang kita. adakala, bila kita ambil berat atau memberi sepenuh penjagaan kepada seseorang, tak semestinya ianya akan dibalas seperti apa yang kita harapkan. pada mulanya, kita akan buat-buat tak kisah barangkali dia belum bersedia tapi hakikatnya sedikit demi sedikit hati kita sendiri makin terluka.

serius aku katakan, aku tak pernah all-in dalam berkasih. kali ini bila aku tekad ingin memberi segalanya sedikit demi sedikit luka aku semakin parah. masa adalah ubat? jangan tipu. masa bukan ubat. cintanya adalah ubat untuk hati aku.

kenapa perlunya aku tulis entry pendek sebegini?

aku penat. mungkin tiada keyakinan  ibarat cinta beast kepada beauty.
ah, barangkali aku silap memanah hati orang.

Friday, 26 November 2010

kronologi perang. dapat check betapa caringnya keluarga anda.

selasa 23 November 2010

-2.40 pm. serangan North Korea ke atas Pulau Yonpyeong.

-8.00pm. tidur, berita perang mula merebak ke pelusuk dunia dan di buah dada akhbar

rabu 24 November 2010

-all day.  ke kelas macam biasa. kehidupan normal. pelbagai spekulasi timbul.

khamis 25 November 2010 

-5.00pm. SMS dari ibu. arahan segera telefon ke rumah. menjelaskan keadaan selamat.


errrr. lambat ya amat berita sampai ke telinga family aku. zaman batu kah.? semua akibat terlampau menonton sinetron dan disney channel. ㅜ.ㅜ. tapi aku tahu mereka risaukan aku. =D

mati syahid

kira kalau perang kat semenanjung korea ni aku mati syahid la eh. gilak ah. ye lah, sanggup bergadai nyawa kan demi mencari ilmu di medan perang macam ni. kalau kau sanggup tak? haha

andai kata perang meletus, benda pertama aku fikir adalah pembelajaran aku. (*see, memang aku tak pentingkan nyawa berbanding pelajaran, what a good boy.) serius, tak tipu memang itu aku risaukan. aku ni da la ijazah tak habis lagi kan, andai kata perang meletus sah lah tak tau nak habiskan pelajaran aku kat mana. kat UiTM je la kut tempat aku bertandang nanti. err, boleh pilih UiTM kat UK tak? ade ke? haha. (* kemaruk nak pergi UK dowh)

oleh itu mari lah kita menadah tangan kita dan berdoa agar perang ini tak berlaku. macam setiap hasrat manusia sejagat, "we want world peace" (*nada ala ala miss world dari uzbezkistan) 

kepada keluarga di Malaysia, jangan risau-risau sangat pasal perang sampai tanya bila nak dihantar pulang semua kan. Aku ada exam minggu depan, lepas itu ada presentation dan pertandingan reka cipta, so kepada kerajaan Malaysia jangan hantar pesawat TUDM dulu okay.



bila tengok ni tiba-tiba cuak sikit, agak-agak korea selatan perlu iron man tak?

Wednesday, 17 November 2010

awak yang hot, minta pandangan sekejap boleh?

maaf kalau post ini mengganggu adik-adik semua. aku faham kamu semua bz dengan hidup masing-masing. yelah, ada yang baru habis pmr sibuk nak buat fb, yang bakal ambil SPM pulak bz menghadap buku kononnya, dan pelbagai lagi macam jenis sibuk yang turut boleh dikategorikan sebagai sibuk poyo( buat-buat sibuk).

nak mintak tolong sikit je. ni ala-ala poll la.
Soalannya, jeng jeng jeng..

wajarkah aku balik Malaysia untuk cuti musim sejuk ini?

mudahkan soalan ni. aku percaya even kau orang darjah satu pun dapat jawab soalan macam ini unless ada yang rabun ayam tak dapat baca. soreyyyyy.

tapi memang sekarang ini tengah mempertimbangkan pro and cons isu ini. (*macam isu besar je kan uoallz =D)

PRO;
1. dapat makan apa sahaja tanpa mengasap dapur.
2. dapat spend time dengan kekasih kawan-kawan.
3. dapat spend time dengan family (* er, sepatutnya family come first baru kekasih)
4. boleh drive kereta. seriusly, rindu nak speed dekat highway doe. kat sini naik teksi baru dapat naik kereta.
5. boleh lepak sampai subuh dekat tepi pantai dengan kawan-kawan.
6. boleh tolong ayah dekat kebun

CONS;
1. syaitan-syaitan besar menunggu kepulangan aku.
2. tahap bersosial naturally meningkat dan bakal membuatkan ilmu-ilmu hilang.
3. bosan sebab kalau takde duit kena terperap kat rumah sajoorr.
4.bakal mendapat stress sebab internet kat rumah amat lah slowww.
5. juga bakal stress sebab kalau takde kereta kena la keluar naik tren kan. da la tren tu mcm siput.
6. sure kena fire oleh uncle and aunties aku dengan soalan,"eh, kau balik lagi, kau ni study dekat korea ke dekat kedah?" . grrr.

jadi , mintak tolong lah pandangan adik-adik sekalian tentang isu ini. terima kasih abang aku ucapkan. dan sebagai menghargai jasa adik-adik semua, abang dedikasikan sebuah lagu romantik berentak slow untuk adik-adik semua. akhir kata, majulah sukan untuk negara.

Tuesday, 2 November 2010

malas ke sibuk?

ye adik-adik, macam biasa lah setelah berapa lama tidak menulis di blog ini, aku muncul kembali. memang hampeh kan blog ni sebab tak ada update langsung. bukan sebab malas ye adik- adik, sebab kekurangan bahan idea untuk menulis entry. boooooooo! apa? alasan tu dah basi?. okay okay, calm down semua bawak bertenang. kalau tak terima alasan itu apa kata aku guna perkataan, " saya amat sibuk mengalahkan Kak Pah buat show sana sini!" . er er er, boleh terima kan??

tu lah, aku pun memang sibuk dengan mid sem exam yang entah bila akan jumpa peghujungnya. cuba bayangkan mid sem exam je nak sampai tiga minggu. plus, dengan presentation and group projek yang melantun-lantun banyak nya nih. lepas itu, dengan part time tour guide lagi. sudah tu dengan gatal-gatal nak buat bisnes muffin untuk jualan di majlis-majlis atau aktiviti PPMK lagi kan. *ehem ehem, series sedap muffin yang aku dan kawan aku buat weh.

nak bukti lain ke adik-adik? haa, ada lagi satu. jika dulu kadar telefon ke rumah Malaysia adalah satu kali setiap minggu, dengan perasaan segan silunya saya mengumumkan kadar telefon ke rumah Malaysia untuk semester ini hanyalah 2 kali sebulan. sungguh derhaka kau!

oleh itu, saya amat-amat memerlukan weekend gateway untuk release tension. siapa nak ikut angkat tangan. aku boleh support makanan dan muffins. =D


 awwwww, how cute.LOL

Tuesday, 12 October 2010

sinar di usia remaja.

percaya tak aku kata lagu antara anyir dan jakarta ada dekat karaoke di korea ni.? sila percaya kerana muka aku baik dan tak pandai berbohong. malah aku sendiri pernah testing vokal dengan lagu itu disini. tetapi jangan harap lah lagu misz nina nak ada kat sini kan.

orang kata sinar fm itu radio untuk halwa telinga orang-orang tua sahaja. malah rakan-rakan aku juga berkata demikian. untuk sesiapa yang tidak tahu apa itu sinar fm, sila anggap sinar fm adalah satu jenis sinaran sama seperti gamma, beta dan juga sinaran UV.

semua radio adalah sama. mereka ada konsep dan target pendengar mereka. setiap hari aku dengar sinar fm. pagi-pagi bangun tidur mesti dengar pagi di sinar. pernah kau orang dengar? kelakar okay.! malam pula sambil menghabiskan kerja, aku menghirup teh sambil mendengar cetusan perasaan di sinar. pernah kau orang dengar? romantik okay.! tak sangka orang-orang Malaysia amat cool dalam meluahkan perasaan, malah mengaku kesalahan sendiri dan membuka aib sendiri demi memohon kemaafan. apa kau ingat maaf hanya untuk dipohon semasa hari raya?

dan lagi satu, aku lebih rela dengar radio untuk orang-orang tua macam sinar fm berbanding sesetengah radio yang terlampau taksub memainkan lagu dari seberang.


rakan-rakan aku kata aku macam orang tua bila dengar sinar fm. ye, hari lahir aku hari ini dan aku semakin tua. benar kata-kata mereka aku semakin tua.

selamat hari lahir yazid.


salam sayang dari blogger tak seberapa ni.(kaitan gambar ini dengan entry adalah kerana ada sinar.itu saja)

Monday, 4 October 2010

hilangnya busur.

sekarang ini dalam proses menyimpan lemak untuk menghadapi musim sejuk yang bakal mendatang. kalau boleh nanti nak berhibernasi tapi kena pergi kelas lah pula. oleh itu, peluang makan free tidak pernah aku lepaskan sebegitu sahaja. hujung minggu dipenuhi dengan undangan rumah terbuka sahaja. makan makan dan makan. ok, minum sekali. kalau makan tak minum mati lah nanti.

 kejap! ada tak plus size cupid? sebab aku rasa aku dah jadi cupid sejak kebelakangan ini. kena tolong kawan ini cari pasangan, dan yang dah berpasangan selalu cerita masalah rumah tangga dia orang dekat aku. oh, ada juga yang minta ayat-ayat romantik untuk diberi kepada pasangan mereka. sometimes aku tak faham kenapa aku?

aku tau aku handsome sikit, tapi aku bukan lelaki yang baik, romantik pun tak, malah aku tak ada kekasih pun. I am single loser baby!  haaa, untuk yang berminat sila lah add dekat facebook.( macam sial kan promote diri sendiri.haha)

kadang-kadang bila mereka bertanya aku rasa bersalah sebab tak dapat berikan jawapan dan nasihat. bukan aku tiada pandangan cuma malas ingin meluahkan. apa yang aku boleh katakan hanyalah sabar.

memang aku cupid yang kehilangan busur. tapi at least aku cupid yang bersunat dan tak berbogel.

aku sebenarnya suka dengar masalah kawan-kawan. 

Saturday, 2 October 2010

geek in action.

a lil update.

hari ini hujan.

mungkin esok daun-daun mula luruh.

hari ini aku nak beritahu yang diana danielle reply twitter aku weh woot woot.. jeles tak x2. haha. dan benda tu walaupun kecil tetapi macam sedikit berharga ok untuk diri aku. lepas ini nak cuba heliza pula tapi dia tak approve pun. dan dengan ini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada kakak diana danielle sebab you had made my day.

oh ye, mari kita buat sedikit update tentang diri aku selama aku bercuti ini. satu, selama bercuti hanya aktif di facebook sahaja walaupun kawan kat facebook tak berapa ramai tapi setiap sepuluh minit macam kena refresh page news feed itu semata-mata nak tengok ade post kontroversi tak untuk dikomen dan dikutuk.
kedua, tahun ini summer break paling menarik sebab ada camp rock 2. ehhh, ape camp rock ni, tak rock la tengok demi lovato ni kan. ok, apa yang menariknya adalah aku dapat berpuasa dan beraya di kampung. yeahh, walaupun buat cuti sendiri tapi puas hati la juga.

ketiga, mari kita cerita pasal korea pula. aku cuba jadi geek. full stop.

Friday, 1 October 2010

runway

video


memang semua orang nak pakai baju cantik-cantik. nak yang menarik perhatian. ada kata pepatah korea berbunyi pakaian adalah sayap seseorang manusia. motif mukadimah dengan kata-kata macam ni adalah kerana aku pun suka pakai baju yang menarik. hey, maaf lama tak update sebab sibuk bercuti.

video di atas boleh dianggap sebagai comeback ke dunia blog ini.

Monday, 23 August 2010

rumah di malibu


Hidup kat mana-mana pun sama. Kalau kau tak best hidup kau pun sama tak best. Hidup dekat Malaysia bosan. Tiap-tiap hari bangun lambat. Sampai tak tahu macam mana rupa matahari terbit. Kalau pukul 10 tak keluar bilik lagi pintu bilik itu macam nak pecah kena  gegar dengan ibu. Aku cakap macam lah aku duduk kat korea aku bangun awal. Kalau hidup kat korea aku sunyi pulak. Asyik nak merayau je. Orang sastera kata ibarat jiwa remaja suci yang meronta-ronta inginkan kebebasan.sumthing like that la kut. Ok, lama tak tulis blog lepas tu bila start tulis entri baru kenapa nak serius sangat ni kan. Hish. Ok,tukar sekarang.
Actually  just nak update about ape yang aku buat sekarang je. Sumpah kalau boleh nak update blog hari-hari kat Malaysia nak bagi korang baca sampai muntah dan meluat tapi apakan daya internet kat rumah ini berada di tahap bluekkk. Paham-paham la ye, nak cakap pasal internet ni memang menyakitkan urat kentut sampai boleh kena kanser dubur kut.  *nanges. =(
Dah, mari kita teruskan dengan cerita satu. Jeng jeng.  *anggap lah ini satu drama 10 episod ye. =)
Cerita ini berkenaan bilik kelamin aku yg dirampas oleh ibu bapa aku. B4 ak fly, aku mendiami master bedroom dalam rumah ini. Yelah, logik tak alasan nak master bedroom sebab nak bilik besar boleh buat study group dengan kawan time SPM dulu. Lepas tu, kalau time study tak la bising sangat sebab jauh dari dapur. Bak kata orang putih, out of hustle and bustle. Ni ala-ala mencari ketenangan di area pinggiran senawang ok.
Tapi study group mesti lah langsung harammmmm nak ade kan. Cam shet je kan. Ni nak kasi tau  advantage bilik kat depan ni, try to imagine dia punya tingkap amat lah besar ye. So dulu-dulu, bila nak release tension study, malam-malam nak pergi qiamullail kat masjid, nak keluar hang out kat simpang, merayau, nak jumpa awek, pendek kata segala aktiviti yang berkaitan dengan perkataan nokturnal amat lah mudah dilaksanakan. Aku rasa sampai sekarang parents ak tak tau kut dulu-dulu aku keluar malam balik subuh. Haha.
Pendekkan cerita, kini  aku dicampak ke bilik belakang. Kalau kat rumah orang-orang kaya, ala-ala tapak bilik orang gaji la. Sedih je weh.dah la buruk, semua khazanah termasuk taik cicak berusia setengah abad tersimpan kat dalam ni. Tapi nasib baik lah haritu ada panggil eric leong (*mana nak carik si botak tu) suruh dia ubahsuai sikit bilik ni. Alhamdullilah ye rakan-rakan, bilik ni da jadi macam bilik yang normal kembali dengan sentuhan diri sendiri. Tepukan untuk diri sendiri. =ppp
kesian lah,satu gambar je boleh upload.seperti yang dapat dilihat warna oren menjadi pilihan hati.

Oh ye, tahun ni tak yah lah carik muka aku kat salam perantauan sebab tahun ni aku pulang ke kampung untuk meraikan hari raya bersama keluarga tercinta. Chewahh. Kepada kawan-kawan yang tak balik beraya, selamat menyambut hari raya di kelas. Tu je. Tak dilupa kepada rakan-rakan yang ingin kad raya daripada lelaki suci iaitu aku,sila hantar sms « YAZID BAIK DAN HOT » kpd 32299. Eh, bukan. emel la alamat korang kat ajidraai@yahoo.com.  Insyaallah dapat nanti kad raya ok. 

semangat ok menulis kat raya untuk kawan, tak lupa juga musuh-musuh(nak minta maaf)

Saturday, 24 July 2010

perang suci

ape guna perang-perang ni semua. revenge revenge revenge!!. cikgu dulu selalu cakap kan tak baik membenci dan berdendam. even my friend cakap kan kalau nak orang respek kita, kita jangan lah membenci orang lain. boleh tak aku cakap aku tak pernah membenci orang tapi cuma tak berkenan saja.??

sebelum mengarut lebih panjang lets get back to perang ye kawan-kawan. selama aku duduk kat korea, dah banyak kali aku diancam dengan ugutan sebegini. aku benci. ah, menci tau mak. hahaha. even my parents pun start to worries about this shit tau. kalau call mesti tanya macam mana darjah keamanan dekat seoul. hurm, kau rasa nak jawab apa eh. darjah satu?

and sometimes aku rasa dah lali la dengan semua ugutan-ugutan kosong macam tu. sudah lah kau nak cakap kau perang suci ke perang kotor ke, aku anggap semua itu mainan politik 'suci' kau. 

tapi, macam mana kalau perang meletus. jangan lah. i still have my computer and house. oh, and i can't imagine lah jongmin pegang senapang masuk hutan lepas tu main tembak-tembak.

Friday, 16 July 2010

you're beautiful and sexxay =p

derma baju haritu berjalan dengan lancar walaupun ada ura-ura dan bisikan syaitan mengatakan supaya jangan pergi kerana peperiksaan dah dekat haritu. tapi mujur ada juga bisikan malaikat dan rakan-rakan yang mengajak aku membuat amal. tu bermaksud aku pergi ok ke lawatan rumah orang kurang upaya. aku sajikan sedikit gambar untuk sisipan membuat entri ni nampak panjang di samping mengelakkan korang semua juling sebab asyik membaca tulisan sahaja kat blog aku ni kan.

diorang suka menari.

 bersukaneka.siapa menang bagi cokelat.mcm tadika kan.

nama dia lee jae won. dulu dia rempit katenya. jangan tanya la kenapa dia pakai helmet 24jam ye.

tengok, eratkan ukhwah yang diikat. cun la junior tu.

haritu tersenyum lebar kut sebab dapat lihat mereka gembira. sempat juga bersihkan rumah diorang, main-main dengan diorang dan menari dengan diorang. jangan tanya mana gambar aku cuci tandas ye sebab kamera man tu tak pergi bahagian tandas.  sebenarnya, tak nak tulis entri pasal ni sebab dah basi kut. minggu lepas punya cerita der. kita kena lah sajikan sesuatu yang fresh kan. nak something yang segar dari ladang? say yeahhh~

ok, esok aku balik rumah. sekian.
 

Saturday, 10 July 2010

cantik

kita memang tak lari dari lumrah dan sifat manusia. ya, kita memang selalu terdorong untuk memiliki benda yang cantik. tak salah kan kita meminati yang cantik dan sedap dipandang. well, kalau tak sedap dipandang di mata orang lain pun,cukup lah ia dapat memuaskan hati diri kita. cukuplah sekadar mampu membuat kita tersenyum, tersengih dan gelak besar. oh, jangan gelak besar sangat tau sebab rasullulah benci orang yang gelak besar.

hidup aku sekarang memang perlukan dorongan dari setiap insan. nak aku bagi ayat skema SPM sikit tak? ok. hidupnya seorang pemimpin adalah kerana dorongan rakyatnya, jayanya seorang artis itu kerana dorongan peminat nya. konklusinya, samalah dengan hidup kita yang bergelar insan biasa ni kan, wajib dan tidak sah tanpa adanya unsur dorongan dan motivasi dalam hidup kita.

sebenarnya, entri ini ditujukan untuk setiap manusia yang aku anggap cantik hot dan meletup yang cuba memberikan dorongan kepada orang yang terdekat. paling hebat, memberi dorongan untuk insan yang tidak dikenali. walaupun dorongan yang diberi dianggap kecil seperti kuman, tapi jika ia mampu memberi impak, insan itu amat hebat. aku akui, sedikit sebanyak aku tertarik dengan

so, aku ingin memberi ucapan terima kasih kepada insan cantik dan berani tersebut kerana memberikan dorongan untuk terus menulis. =p

Wednesday, 7 July 2010

kemas baju

dulu selalu merungut seluar kurang baju melampau banyak nya. sekarang baju pulak kurang bila seluar dah banyak. kadang-kadang itu, sebelum pergi kelas siap dah fikir dalam otak arini nak match making baju ni dengan seluar ni diserikan lagi dengan boxer ni, last-last bila tengok kat cermin rasa tak puas hati. memang pergi kelas paling senang pakai seluar trek, shirt diserikan dengan selipar jepun.

sekarang ni ada 2 sebab aku kena kemas baju-baju yang ada dalam wardrobe aku.

satu, derma. hujung minggu ni insyaallah aku akan bersama menjayakan program PPMK melawat rumah anak-anak yatim. niat dari dulu nak buat kerja sukarelawan tu sentiasa tersemat dalam hati ni tapi akibat terlampau rapi aku semat, faham-faham lah kan memang tak terbuat der. yelah, aku ni seorang yang amat amat lah sibuk dengan rutin harian aku  iaitu, ke kelas, projek, makan, tido, dan merayau.

dua, balik rumah. kali ini balik nak bawak beg kecil sahaja. susah lah bawak beg besar ni. nak pergi airport naik tren dengan badan tak se-tough mana, stamina entah mana nak bawak beg besar susah dowh. time tu lah rasa menyesal tak rajin pergi gym. kalau pergi gym mesti angkat beg sebelah tangan saje. so, balik kali ini bawak baju sikit2 sahaja sebab saya yakin mak ayah saya akan membelikan saya baju baru di Malaysia nanti.

to mummy and daddy, nanti nak pinjam credit card eh. haha =p

Tuesday, 6 July 2010

sakit rindu

pagi tadi bangun sembahyang subuh. masa nak sujud kepala terhantuk dekat bucu kabinet buku. kalau keluar darah kan bagus. time macam ini kadang-kadang kita ingin diri kita cedera. tak kisah lah cedera berdarah ke, cedera melecur ke, atau demam panas. masa itu baru tahu siapa yang ambil berat tentang diri kau.

pathetic sungguh kan. dan sebenarnya ak merindui seseorang. maaf, ini bukan pasal cinta. ini pasal kasih seorang cucu kepada arwah nenek nya. sudah 3 tahun pemergiannya tapi aku sentiasa merinduinya. tadi petang kemuncak kerinduan aku. bermimpi tentang dirinya ibarat dia benar-benar berada di hadapan ku. ya, walaupun dalam mimpi ianya mirip realiti. aku buka mata perlahan-lahan. air mata aku mengalir. Ya Allah. aku cuba tutup mata mengharapkan mimpi itu kembali.

dulu setiap sabtu dia akan kejutkan aku awal. ke kebun tolong cabut ubi.
dulu setiap rabu dia akan kejutkan aku awal. tolong hantar tapai bawakkan ke simpang jalan.
dulu apabila hujan dia selalu panggil aku. tolong angkat inang-inang yang dijemur.
dulu... itu semua dulu.

sekurang-kurang nya kini aku menangis kerana rindu. bukti dirinya ada dalam hati ini. bukan nya menangis kerana melihatkan dirinya terlantar sakit seperti dulu. sungguh, hanya satu benda yang aku terkilan sehingga kini iaitu aku tiada di sisi nya sewaktu pemergiannya menghadap Illahi. sehingga kini aku masih bersoal kepada diri aku sendir kenapa aku begitu degil pada hari tersebut?

Sunday, 27 June 2010

penawar

walaupun tinggal tiga minggu, serius aku kata yang aku nak balik. aku nak duduk rumah. aku amat perlukan keluarga aku. malam tadi rasa sungguh sunyi mengakibatkan tidak dapat tidur dan kini aku sudah pun bangun menulis di sini sambil dengar lagu yang cam shet.

Monday, 17 May 2010

adult day

hari ini melangkah ke pintu university nampak makcik-makcik sibuk jual bunga. hari guru dan hari ibu dah lepas kenapa masih jual lagi. rupa-rupa nya hari ini adalah hari orang dewasa. ok, in english adult day ye adik-adik. atau dalam korea kita panggil "songin nal". clear kan definisi untuk topik kita kali ini.

patut lah masuk kelas je nampak budak-budak perempuan korea gedik kelas mathematic pegang banyak bunga.gedik-gedik pun banyak peminat rupanya. eleh, setakat geng kau yang pendek tu apa lah aku heran sangat kan. kau tu dah lah banyak mulut, lepas itu selalu kena attack dengan professor india tu. hahaha. jap, kenapa aku anti dengan perempuan-perempuan itu?hahaha. sebenarnya jeles tak dapat bunga lah tu.

adult day ini disambut setelah remaja mencapai umur 20 tahun sahaja ye.

disini aku nak ajak kau orang berfikir. cuba kita sama bayangkan hari ini disambut di Malaysia. can you imagine what I imagine now. hint; valentine, 69 and used condom. get it?

well, kita jangan lah fikir negatif je kan. lets try look at different sides of view. fikir fikir fikir jom. ha, kita dapat memajukan industri bunga negara kita disamping menambah sumber ekonomi peniaga bunga, dan juga pengeluar kondom. see, ada pun kebaikan kan.

Sunday, 16 May 2010

penangan kawan lama.

see, aku memang suka kawan-kawan lama aku dan ex-ex aku. bila kita sedih dia cuba tanya kita kenapa, bila kita gembira mereka akan kata 'aku suka tengok kawan aku gembira'. kebanyakan kawan-kawan lama aku duduk satu kampung. Hidup pun dah macam adik beradik. Semua benda tahu. Tahu lah siapa yang menangis masa kena sunat, siapa yang lari lintang pukang satu kampung bila kena kejar dengan emak dia, malahan siapa yang ada tahi lalat di punggung, siku, dan penjuru mana pun kita tahu.yelah, dulu aku pernah nampak kau bogel, kau pun pernah nampak aku bogel kan. Apa nak kisah. Ingat tak dulu kita mandi sama-sama dalam kolam kan.

Dan yang paling terharu, ada yang menegur jika kita tersilap langkah atau terpesong sedikit. baru-baru ni status facebook aku memang agak emo kut. aku tulis " aku ada satu zakar dan dua telur, kalau aku ada lebih aku dah bagi kau satu. coward". Mengundang kontorversi betul status itu sebab semua yang memberi respon kawan-kawan lama. ada yang cakap lucah, ada juga yang kata "terkeluar ilmu aku beb". Bagi aku tak lucah kut sebab itu kan sains tingkatan 3 bab 3. alah, tak kan tak ingat dulu kita sama-sama satu kelas belajar mengenal dan mengkaji apa itu zakar, ovum, skrotum, testis dan fetus. tak lupa juga ovari dan tiub fallopio. Eh, tiub fallopio yang kat telinga ke?

Hari ini, ex aku bagitahu kawan aku terkejut tengok status aku. Yelah, kawan aku tu agak muslimah pulak kan, mahu nya dia tak mengucap panjang. Mungkin sebab imej aku dekat kampung adalah teruna yang baik dan rajin ye kawan-kawan. haha, gila lah puji diri sendiri. Apa pun terima kasih kawan lama yang dah 10 tahun tak jumpa dan tiba-tiba mengecop aku sebagai sudah berubah dan lucah. Kau cool! Aku sayang kau semua. nanti aku balik Malaysia aku belanja kau nasi goreng kat warung cak pong.

Saturday, 15 May 2010

Tonyok

Duduk sorang lagi senang. Buat apa nak jaga hati orang lain kalau hati sendiri kita tak jaga. Buat apa duduk sebumbung kalau enggan bertemu muka dan benci membenci. Entah, bukan gua tak pernah cakap kalau ada benda tak puas hati terus cakap kat gua. Dah tu nak simpan-simpan pulak kan. Gua sedar la gua memang tak banyak cakap dengan lu sebab kita punya line lain-lain. Sebab dah lain benda  nak cakap pun tak ada lah. Gua pun bukan lah orang yang menarik boleh banyak cakap macam Azwan Ali pot pet pot pet tu. Gua lagi suka diam sebab dulu cikgu gua kata diam itu pintar. Tapi kalau gua jumpa line-line gua memang lah gua selesa nak bercakap. Gua pun malas dah nak tegur lu sebab gua rasa lu dah besar, otak pun besar, perut semua besar. Dari dulu pun gua tak pernah sekali pun tegur lu wat keje rumah. Lu da besar pandai-pandai lah kan. Alah, lagipun gua boleh buat la. Benda kecik lah tu gua sorang pun gua boleh settle.Makin lama makin banyak pula gua nak tulis tapi gua penat. Malas nak pikir pasal lu lagi. Gua pun dah janji dengan geng-geng gua, gua nak jadi cool. Gua bukan macam masa gua muda-muda dulu. Macam gua study foundation dulu yang gua selalu emo-emo. Gua tak main lah benda macam tu sekarang. Itu semua budak-budak la weh. Sebab lu wat camni lah gua rasa nak join group ni kat facebook tapi gua batalkan niat gua.


Yang penting, gua tengah pikir semester depan nak pindah. Macam gua cakap tadi. Duduk sorang lagi baik. Lu pun suka kan. Dah lah, gua pergi work out lagi baik. Dapat gak gua sixpack gua balik.

Wednesday, 12 May 2010

jantan malang

2 tahun tanpa teman. 2 tahun tanpa jalinan perhubungan memang menyeksakan. hati ini kosong. bukan tiada yang datang untuk mengisi ruang-ruang kosong itu, cuma tak sampai seru. atau pun lebih tepat lagi tiada yang berkenan di hati. atau senang kata aku cerewet dan memilih. suka hati aku bukan hati korang kan. haha.


gambar yang mengundang nahas.

gambar yang diambil oleh rakan semasa hari kanak-kanak minggu lepas. sekarang ini bila lihat orang korea berpasang-pasangan ini hati pun jadi tak tenang. oh, bila lah aku nak ada awek ni kan. yelah, walaupun muka tak hensem mana pun mesti ada pasangan jugak sebab manusia diciptakan berpasang-pasangan kan? betul amat amatlah betul kan!

jadi, tekad aku dalam tahun 2010 mesti mula mencari awek. tak kisah lah yang macam mana pun janji mampu dibahagiakan dan membahagiakan. tak kisah lah Malaysian ke Korean ke, yang penting cinta yang disemai adalah suci. hahaha, jiwang la pulak kan. tettt!

wish me luck untuk tahun 2010 ini dan nantikan sahaja lah kad jemputan makan nasi minyak saya ok.
tapi, nasi minyak saya makan dengan kimchi lah kut. haha. =p





Sunday, 9 May 2010

iklan iklan untuk yang berminat melancong ke Korea =p

ok, kembara sonata salju.
ini semua untuk anda-anda yang ingin melancong ke korea.

klik sini untuk informasi lebih mendalam dan telus. dan sertai lah group ini kepada yang berminat. sesungguhnya, aku malas untuk tulis entry. adios bueno noches~

Thursday, 29 April 2010

alahai,adik oh adik

ini cerita panas.haha. mungkin bukan untuk kau orang tapi ya untuk aku. apa yang aku nak cerita bukan pasal elaun JPA yang baru masuk sebentar tadi tapi pasal adik aku.

aku ada adik. dia bekerja sebagai pelajar tingkatan 1. apekah?? kau orang faham kan. okay, sekarang dia dah pandai mesej-mesej dan bergayut di telefon dengan teman lelaki. pheeewitttt. siap panggil sayang sayang lagi. awwwwwwwwwwww. memang hanyut betul kanak-kanak seekor tu. aku sebenarnya dari balik cuti musim sejuk lepas lagi dah tahu kegiatan gelap dia tu. dah la kulit gelap kan sah sah la boleh hidu kegiatan dia.

zaman sekarang ini budak-budak pun dah main tekan-tekan handphone kan, macam-macam boleh terjadi. advance betul budak sekarang. adik aku sekarang ini tak tahu lagi keluarga aku sudah mengetahui kegiatan dia itu, malahan handphone nya sudah dirampas secara senyap-senyap oleh gajah besar(akak saya). huuuuu!

ala, bukan tak sporting nak bagi bercinta-cinta macam itu kan tapi masih muda lagi kan.( bajet aku dulu tak macam ni je) . aku sebagai abang dia mesti lah nak jaga dia dari terhindar dari segala kekotoran duniawi ni kan. sebagai contoh, tiada sesi bersiar-siar menaiki motor atau kereta, pendek kata aktiviti yang memerlukan dia keluar dari rumah diharamkan jika tidak berhijab. contoh satu cukup lah kan. Alhamdulillah =p
kini aku teringin tahu siapakah gerangan jejaka itu. ohhoo, malam ini kena lah telefon rumah bergosip kejap dengan ibu bapa ku.

oleh itu, kita sebagai satu institusi keluarga kena lah saling jaga menjaga antara satu sama lain. kata sayang kan. untuk abang-abang di luar sana, apa perasaan anda andaikata adik anda seperti manusia dibawah ini. (skema gila ayat penutup ni.haha)


eh, tiada niat nak malukan sesiapa. ambil pengajaran ok geng ;p

p/s; rasa-rasa ini lah punca kenapa makin ramai bayi yang tidak berdosa dibuang.

Sunday, 25 April 2010

cherry blossom

gambar di sekitar universiti semasa musim bunga =p
tasik tempat lepak ambil angin =p


tempat skodeng


flight balik Malaysia ni weh


sediakan baju hujan sebelum hujan


exam, exam, exam!



Friday, 23 April 2010

cuba hargai rakan ketika ada. bila hilang jangan menyesal



tajuk tiada kaitan. sekadar peringatan.

ada sebuah bilik. aku tinggal didalamnya. setiap hari aku tidur, bersalin pakaian, masturbate, bermain bersama mimi, segalanya aku lakukan didalamnya. walaupun  tidak besar tapi cukup memberikan ruang untuk berteduh. aku amat selesa.

bagi aku, bilik aku adalah syurga untuk lelaki bujang macam aku.
tetapi first, let me introduce my house to you =p


my so-called villa

alaa, villa ini kecil je tak macam rumah-rumah kau orang. aku ni dah lah pelajar makan duit rakyat takkan la nak cari rumah besar-besar kan. rumah ini pun sewa rumah sebulan mencecah seribu ringgit ok. apa yang aku suka tentang rumah ini adalah toilet dia. well, boleh dikatakan 75peratus rumah ini dipilih adalah kerana toiletnya. toilet adalah penting kan sebab tempat membuat berbagai projek kan. projek apa? jeng jeng jeng. dan disitu juga lah banyak inspirasi yang muncul.

dan juga, rumah haruslah bersih sentiasa. walaupun aku jantan, tapi rumah aku masih boleh dikategorikan sebagai bersih. kalau cikgu kebersihan check ni mesti dapat award kelas terbersih macam time sekolah dulu tu kan. kalau rumah kau kotor, tidak kah kau rasa macam mata kau tak suci gitu. ternoda dek kekotoran dan debu-debu. apelah metafora yang aku pakai ni. haha =p oleh itu, selalu lah kau orang kemas dan jaga kebersihan rumah kau orang untuk memastikan dara dan teruna anda terpelihara.



katil ku berwarna merah

saya memvakum rumah saya 4hari sekali. mop seminggu sekali. anda pula bagai mana? mungkin lepas ini aku boleh jadi pembantu rumah kau orang. part time pun boleh weh asal kan dapat upah.
sebulan lepas aku busy merenovate bilik aku agar lebih ceria dan da-bomb. dan kini saya mempersembahkan hasil yang tidak seberapa ini. hish, malunye =p (fuck off yazid)

tempat menonton porno dan menimba ilmu



kamar beradu dan jam dinding tidak berjarum


pameran album polaroid aku. cuba carik naked pic. =p



lampu ditaja khas oleh casa impian ye



ok, selamat tinggal. baca majalah lagi best. 

Sunday, 18 April 2010

i am useless

bila dah nak peperiksaan baru nak terhegeh - hegeh ulangkaji. hish, akhirnya mengakibatkan stress. cuba untuk berlagak cool tapi bila melihat calendar, hati jadi tak tenang.

21 April hingga 3 Mei. Selamat berjuang Yazid! 

Tuesday, 13 April 2010

wang saya bukan wang kamu.

keluarga aku cakap aku ini kedekut. tak tahu ikut perangai siapa. terutamanya kakak aku. dia kata aku tak pernah membelikan dia apa-apa pun. dia lupa agaknya siapa selalu belanja dia makan. malah kalau aku guna kereta dia pun aku isi minyak lebih dari jarak perjalanan yang aku guna. tambahan bila difikirkan balik, dia lagi lah tidak pernah belanja aku makan.

maaflah kalau memang aku kedekut, lepas ini aku cuba beri hadiah besar di hari lahir kau seperti mana yang ayah dan ibu beri kepada kau.

tapi aku tak kisah jika duit aku habis untuk benda yang baik.  selama dua tahun duduk di korea aku rasa duit aku banyak habis untuk keperluan makanan. sebab aku banyak makan.

bulan mac lepas adalah paling banyak aku berbelanja. sibuk aku menghias bilik kecil aku ini. beli sofa, langsir, dan lampu. aku sahaja tak nak membuat akaun untuk bulan mac sebab aku tau banyak duit aku guna. tapi aku puas hati. keselesaan diri harus diutamakan.

tapi ramai orang kata orang kedekut takkan kata diri sendiri kedekut. macam orang berak tepi jalan tiada siapa akan mengaku kan.

kesimpulannya, aku rasa aku bukan kedekut tapi aku berbelanja untuk kepuasan diri aku dahulu.

Friday, 9 April 2010

mulakan ketenangan anda dari bilik anda sendiri. kerana dirimu begitu berharga =)

salah satu rancangan kegemaran aku adalah mengenai ubahsuai rumah atau pun DIY rumah. rumah kena kemas dan menarik baru lah rasa tenang dan selesa mendiaminya. kalau bilik pun dah bersepah malas kemas selesa kah anda?

ini adalah gambar dari fabulousity by rizalman. dia mengancam. lepas ini jangan salahkan rumah buruk xdapat nak mencantikkan rumah anda. itu adalah penyakit MALAS!

















2 tahun yang lalu dan masa hadapan

wow, sedar tak sedar dah dekat 2 tahun dah tak terikat dengan mana-mana perhubungan. tak kira lah terbuka, tertutup, terkangkang, atau yang rumit. mana ada percintaan yang tak rumit kan. yang ada pada aku sekarang hanyalah homosapiens yang bergelar kawan-kawan. kepada pasangan-pasangan couple tu bohonglah kalau kata kau bahagia setiap masa. mesti ada masa kau orang rasa nak flush je kat mangkuk jamban kepala pasangan kau orang tu.

aku rasa aku ni kahwin lambat kut. nak carik ratu sebagai peneman hati ni pun da malas dah. tawar hati! lepas ni nak tunggu ratu pula datang sendiri tanpa petik jari. haaa, macam mano tu jang. bagi aku lelaki kahwin umur 25 macam muda sangat. darah muda lagi tiap-tiap hari mau. lepas tu mula lah timbul masalah gopoh melayari kenikmatan mengakibatkan ejakulasi pra matang serta ketidakpuasan pasangan. eh, apekah aku merepek ni. FULL STOP!

30 ok kut. masa ni mesti dah ada kerjaya, rumah, dan keperluan untuk berumah tangga kan. aku dah siapkan target aku sebelum umur 30 tahun tu. banyak benda yang harus dicapai sebagai lelaki sejati.

1- rumah di kota metropolitan. tak kira lah pangsapuri ataupun kondo, yang penting kemas dan menarik.

2- tanah di kampung. ini perlu sangat-sangat. aku dah ada target sebidang tanah nenek saudara aku. kalau  kahwin dengan dia boleh dapat tak?haha

3- kereta. definisi kereta di sini adalah bertayar empat dan bukan berwarna hijau.

4- travel. tempat yang aku paling nak pergi adalah India.

5- haji. Alhamdullilah

6- ...


kia soul- aku rasa kereta ni mengancam habis.


Saturday, 27 March 2010

orang engineer belajar bisnes




















projek besar. update tentang ini apabila segala-galanya siap. 기대하셔도 좋다! ( wait for it!)

Monday, 22 March 2010

sebab aku benci drama korea

aku berlatih belajar bahasa korea ikut drama. yelah, nak pandai cakap korea kan. kalau tak nanti tergagap-gagap cakap. tapi aku tak layan semua cerita korea macam korang yang memang minat tengok cerita korea. kadang-kadang aku layan cerita yang orang kurang tengok. contohnya, cerita 'boys over flower' langsung aku tak tengok sebab aku rasa tak menarik. tak da bomb la senang kata.

aku start tengok drama korea waktu dulu kau orang tengah sibuk tengok drama venezuela dan mexico dulu. ingat 'la usurpadora' , 'mis tres hermanas' dan ' rosalinda' ayamor ?? aku masa itu dah layan 'autumn in my heart' kut.


가을동화-autumn in my heart (kenapa ada tulisan thai?)

ada satu sebab aku tak suka tengok drama korea ni. kebanyakan watak dimatikan di penutup cerita. kalau hero atau heroin tak mati tak sah kan. kalau hero tak mati kena langgar, mesti heroin mati sebab kanser. aku paham konsep hidup-dunia-sementara-semua-akan-mati, tapi aku tetap tak puas hati. yelah, aku nak tengok hero dengan heroin dia happilly ever after macam cinderella, yang kau mampuskan dia ape kes.

지봉뚫고하이킥-highkick through the rooftop

aku bukan ape cuma tak puas hati sebab penat-penat aku ikut setiap episod sampai beratus-ratus bukan nak tengok heroin mati kena langgar lah. contohnya drama 'highkick through the rooftop' tu, sanggup ye tangguh semua assignment nak tengok cerita tu setiap hari. penat ikut sampai episod 126. hish!

sekarang ini tengah ikut drama baru 'Oh! my lady' sebab shiwon super junior berlakon. ahaha, kena lah bagi sokongan dekat senior aku yang baru nak berjinak-jinak di dunia lakonan ni kan. poyo weh.! harap-harap hidup lah sampai penghujung cerita.

 jangan shiwon mati sebab kena kanser payudara sudah. haha


Saturday, 20 March 2010

Seoul diserang! Perang! Perang!



hajat hari ini nak pergi keluar jalan tapi atas sebab berbahaya aku batalkan sahaja niat ini. memang amat2 berbahaya weh hari ni. ni tak tipu punya. Seoul diserang!! Darurat. Tu lah gatal sangat nak pergi belajar kat Korea dah tau masih berperang lagi. Macam mana nak balik nih.? 

Wah, penat aku taip nak temberang kau orang semua. haha. alah, loklak sikit takkan tak boleh.  tapi memang bahaya kalau keluar hari ni sebab Seoul dan kawasan sekitar diserang 황사(hwang-sa). hwang-sa tu dalam bahasa melayu kita panggil debu-debu kuning. sapa kena boleh jadi otak kuning. haha memang kuning gila lah suasana petang tadi. kalau kat Malaysia macam jerebu jugak lah benda ni. kalau jerebu datang dari Indonesia,debu kuning ni pulak datang dari gurun dekat kawasan China tu. wah, berinfo gila aku tulis kali ini. Ok, kalau nak tahu sebab apa ada benda ini buka buku geografi tingkatan 3 ok.

Sebagai seseorang yang amat mementingkan kesihatan, aku duduk sahaja dekat rumah. yelah, sakit kang susah tak ada orang nak jaga. masa tu lah rindu kat ibu, awek, sanak saudara. hujung minggu ini aku habiskan masa siapkan assignment semua, lepas itu buat latihan matematik dan lengkap dengan ulangkaji. Eh, sudah tentu tipu belaka, sebab aku hanya menonton filem korea je sepanjang hari. haha. download je weh. tak sampai setengah jam dah siap. gambar berkualiti lak tu. terbaik.



sekian dari meja penulis. niat nak tayang kamera tu =)


Monday, 8 March 2010

mera nam k.viswanathan

update untuk minggu pertama sesi persekolahan musim bunga/musim panas 2010. walaupun sesi ini bermula pada musim bunga haram langsung bunga masih tak berkembang. ok, aku bagi peluang sampai minggu depan je. 


plis, aku nak keluar pakai baju nipis-nipis pergi berkelah dekat taman bunga sambil baca buku ala-ala mat saleh tu. *aktiviti wajib musim bunga.


dalam banyak-banyak kelas untuk semester ini, kelas kejuruteraan matematik paling menarik dan banyak meninggalkan kesan mendalam pada hati aku.haha! kalau kau orang teka mungkin proffesor tu perempuan lawa, kau orang silap. 


dia lelaki dari India, namanya KK Viswanathan. antara kesan mendalam yang ditinggalkan oleh nya adalah lawak selamba dia terhadap pelajar korea, tidak dilupakan luka yang ditinggalkan di hati ku.


hari pertama kelas, dia salah menyebut nama aku. antara orang yang pernah menyebut nama aku, rasanya sebutan dia paling melampau salah nya. aku ingat dia panggil nama orang lain sebab itu aku buat bodoh je. 


hari kedua kelas, aku mengharap hari ini dia sebut nama aku dengan betul. ya, 60% ketepatan dan aku mengharap minggu depan mesti perfecto punya sebutan tapi mulai minggu depan dia akan panggil kehadiran ikut nombor. 


rasa terluka gila ok. dah lah sebut nama x betul lepas tu nak guna sistem nombor pulak. reaksi aku, "무슨 로봇도 아니고 왜 번호를 따져 그래" (kita bukan nya robot kenapa nak guna nombor-nombor pulak) tapi aku cakap kat kawan aku je lah bukan kat proffesor tu.haha!


yelah, rasa macam bukan manusia pulak bila panggil ikut nombor. ini robot,robot!
aku robot no47. haha


satu-satu nya perkara yang boleh aku kata aku suka tentang dia adalah accent india dia yang memang menarik didengar bila cakap english. macam dengar mutusamy berborak pun ada. 

snow in march?great! =(

Tuesday, 2 March 2010

dulu malu kini mahu, kini baru ku tahu, diam-diam jatuh cinta...

hari pertama mulanya semester baru. tengok jadual lihat ada satu kelas sahaja. kelas management of industrial system. ok, buat-buat tak nampak. *tarik selimut. sah-sah lah bangun pukul 12 lebih kan. haram lah nak bangun awal.


housemate balik dari kelas bawak handphone baru. dia kata handphone murah-murah.
so, mari kita beli handphone. haha. ooh, pergi kelas malas boleh lak keluar beli handphone eh. cilaka kau. haha =) aku rasa setahun sekali kut aku beli handphone baru. haish, apa nak jadi ni. handphone yang lama semua ada dalam laci sebab bukan boleh guna pun kan.


mari kita berkenalan dengan handphone baru aku ya.

  

ya, itulah dia anycall "magic hole". bukan black hole ye kawan-kawan. haha.
aku beli handphone ni bukan lah sebab suka function dia tapi design dia yang mantap.
well, handphone yang dikenali sebagai magic hole ni xlah berfungsi macam ipod dan handphone2 touch screen itu, tapi dilengkapi dengan pencahayaan yang cantik. sumpah lawa! 




nampak tak yang bulat di hadapan handphone tu, haa itulah magic hole nya. bila orang call sahaja segala warna lampu dengan aksi-aksi akrobatik keluar tau.haha. dalam handphone ni ada lebih 20 jenis lighting yang boleh dipilih dan kita boleh customize sendiri lighting yang diingini. boleh lah taruk lighting yang special2 untuk orang tersayang. chewah!



bila sudah dibuka begini lah jadinya


lagi satu keistimewaan yang diperkenalkan oleh handphone magic hole ini adalah teknik auto folder untuk membuka handphone ini. maksud aku adalah, hanya tekan satu punat ditepi handphone ini dan dia akan terbuka automatik ya. so, lepas ini tak payah guna dua tangan pun tak ape. sesuai untuk si malas. haha!

nampak kan punat di tepi tu. lepas itu boleh tegakkan 90darjah 


handphone ni didatangkan dalam 3 warna buat masa ini. ada biru, silver dan pink. dalam tiga warna tu, biru lah pilihan hati aku. nak guna pink ke?hadoiii! maaf lah. lambat lagi.


silver dan pink. mana satu pilihan hati anda?

ok, lastly mari bercerita pasal harga untuk handphone comel ini. aku rasa amatlah berbaloi ya membeli handphone ini kerana harganya hanyalah 50000 won sahaja. *tekan kalkulator kat handphone baru. dah convert kepada ringgit malaysia hanyalah berharga sekitar RM146 sahaja. berbaloi- baloi. 


Sunday, 28 February 2010

kembali ke tempat asal

Puas! puas cuti 2 bulan. *macam cuti orang bersalin pulak. banyak tempat aku pergi dan macam-macam aku buat. yeah! dapat meluangkan masa bersama keluarga, kawan-kawan, dan kenal kawan baru cukup buat aku gembira selama 2 bulan di Malaysia walaupun di penghujung cuti macam emo emo sikit. haha~ 

Mari kita buat review balik aktiviti-aktiviti selama 2 bulan tu. atleast sepuluh tahun akan datang aku boleh ingat balik kalau aku lupa ke, kene amnesia ke kan. *macam lah banyak sangat aktiviti kau. haha. 




1) Percutian ke Langkawi.(3D2N)
Bersama keluarga. yang paling hebatnya, baru sampai Malaysia tak sampai 2 jam terus bertolak g Langkawi. jetlag tak hilang lagi tu. tapi untuk keluarga apa salahnya kan. Lagi pun keluarga aku bukan jenis yang selalu pergi melancong. so, memang itu lah masa terbaik dengan keluarga kut. 



2) Keluar jumpa kawan ini itu 
 Aku rasa aku tak ada hobi macam mengumpul setem, *tapi ada koleksi setem, atau pun main game. Jumpa kawan-kawan boleh dikira sebagai hobi tak?haha~ layan. paling best cuti ini, aku dapat jumpa kawan dari sekolah rendah sampai lah ke sekolah menengah. yang dah 8 tahun tak jumpa pun ada. bila jumpa balik, "eh, kau dah lain ah sekarang" ataupun " you tension study ka, why so many pimples" macam-macam reaksi ada. haha. 


3) Mula menghadap buku 
 Aku baca buku bila perlu. tiada usaha nak baca buku cerita atau novel. pendek kata BUKU. oh, majalah kira buku tak? sebab itu je kut yang aku suka baca. tapi sejak cuti lepas aku cuba mengembangkan minat membaca aku ni. untuk percubaan aku cuba baca buku yang berunsur humor, dan tak berapa berat. tajuknya "Honk! If you're Malaysia" . menarik ok buku ni. sila baca.



4) Bawa diri cari hidayah
 Pasal ni emo. no comment.

Lagi dua hari mula semester baru. Tak sabar nak mulakan study balik. harap-harap semester ni dapat lagi tingkatkan prestasi. ape skema gila ayat aku neh. 


jadual untuk semester baru. yang kosong itu adalah masa untuk tidur.oh yeah!



cari pasal

now I know how silly I am. what  have I done!

Friday, 19 February 2010

vacation 4 | meraikan harimau punya tahun








oh, aku tak tau setan apakah yang merasuk aku sampai kan aku begitu bersemangat menyambut tahun baru cina untuk tahun harimau ini. mungkin setan hariharimau barangkali. haha. mak aku cakap kau tak dapat sambut hari raya puasa dan hari raya korban, kau sambut hari raya cina pun jadi lah.haha. alamak, quote kata mak aku lagi.


walaupun aku seorang sahaja korean, ehhh, melayu melayu weh. ye, walaupun saya seorang sahaja melayu tapi masih bersungguh-sungguh menyemarakkan perayaan ini ye adik-adik. haha. sebenarnya, kawan melayu aku sibuk-belajar-aku-tak-mahu-kacau-biar-aku main-sorang-pun-best-jugak, so last-last terjebaklah lepak pergi gathering dengan kawan-kawan cina yang amat saya kasihi. 


malam pertama, kami makan steambot. habis stim kami dibuatnya. apalagi,  ber'orgy lah kami di situ tanpa bercerita panjang. hahahaha. oh, tidak sama sekali ye. *mengucap panjang.
serius, kami makan-makan, borak-borak. lama gila tak jumpa kut kawan-kawan yang dikasihi ini. aku rindu diaorang, diaorang sudah tentu lah rindu aku lagi banyak. time aku tulis entry ni pun aku rindu kat diorang. tapi amoi-amoi saja la. hahahaha.


3 tahun tak berjumpa ada yang dah berubah pe'el, ada yang macam itu aje, tak berubah-ubah. contohnya, ah hiap, kalau masa sekolah dulu dia masturbate 3 kali sehari, sekarang pun same je. tak ada peningkatan langsung, haha.


lepas masing-masing dah klimaks apa semua kan, kami membersihkan diri untuk ke sesi tayangan lewat malam. ala, senang cite tengok wayang la. haha
ok, aku nak pendekkan cerita ini, balik lambat gila, mak risau anak bujangnya balik lambat, kawan-kawan aku memang best, dan akhir sekali cerita the wolfman macam taik. 












Monday, 15 February 2010

stupid cupid

kau tahu orang kata cinta itu dianggap sebagai satu kuasa yang besar dan mampu mengubah gerak-geri manusia serta hidupnya. lebih-lebih lagi untuk si beginner, bila dipanah oleh anak panah cupid bagai nak gila jadinya. okay, tolak bahagi cinta monyet da skandal-skandal, aku mungkin boleh dikategorikan sebagai si begginer ini. 


yes, aku bukan jenis yang senang dipanah oleh cupid. barangkali panahan itu tersasar. barangkali cupid tertinggal busurnya di rumah atau sayap nya patah. barangkali ada force field di sekeliling aku yang membuatkan anak panah tidak dapat menembusi medan itu. ah, terlalu banyak barangkali...


seperti yang aku pernah bilang, bila cinta tiada di depan mata baru kita mahu menghargainya. ini aku bercakap dari pengalaman sendiri. bila si bunga sudah ada pengganti kita akan menjadi manusia bengong mengatakan ingin menunggu nya hingga satu hari yang pasti si bunga akan kembali kepada kita. (maaf, aku guna 'kita' sebab aku percaya ada diantara kamu pernah melalui perkara ini.)


dan bila kita cuba merahsiakan perkara ini dari tatapan umum, keluarga, rakan-rakan mula mengetahui episod cinta tiga segi akhirnya semua yang dibendung terbongkar. terima kasih kepada social network, mulut adik-beradik dan harian metro. sumpah, aku rasa nak bagi pingat penghargaan terhadap yang telah membantu. 


kawan perempuan menasihati " banyak lagi orang lain, dan dia dah ada orang lain. If you want to forget her, try to erase her completely, but I know you can't". aku diam.


kawan lelaki dengan kasar menasihati " she's let other guy to kiss her and put it publicly, and you still want her? " aku diam.


ibu aku turut serta menasihati " jangan kacau orang yang dah berpunya. " aku diam dan berkata we're just friends. wait if ayah find out this mess too.shet.


dan setelah melalui hari-hari yang sunyi, aku percaya ada sekuntum bunga lagi yang dicipta untuk memberi haruman kepada hidup aku. mungkin bunga itu satu spesies bunga yang belum ditemui lagi bermakna harus terus menunggu hingga bunga itu mekar kan. ok, cupid cepat cari bunga tu sampai dapat ye.cari lah di serata nursery atau pun di florists. dan kalau boleh cari yang di Korea ok. =)


ok, aku tau untuk melupakan seseorang itu memang susah, tapi aku dah ada plan yang baik untuk melaksanakan projek ini. plan aku adalah..........adalah lari ke luar negara untuk satu tempoh masa. Ok ok, siapa ada idea yang lagi best sila lah kongsi ye.