Saturday, 15 May 2010

Tonyok

Duduk sorang lagi senang. Buat apa nak jaga hati orang lain kalau hati sendiri kita tak jaga. Buat apa duduk sebumbung kalau enggan bertemu muka dan benci membenci. Entah, bukan gua tak pernah cakap kalau ada benda tak puas hati terus cakap kat gua. Dah tu nak simpan-simpan pulak kan. Gua sedar la gua memang tak banyak cakap dengan lu sebab kita punya line lain-lain. Sebab dah lain benda  nak cakap pun tak ada lah. Gua pun bukan lah orang yang menarik boleh banyak cakap macam Azwan Ali pot pet pot pet tu. Gua lagi suka diam sebab dulu cikgu gua kata diam itu pintar. Tapi kalau gua jumpa line-line gua memang lah gua selesa nak bercakap. Gua pun malas dah nak tegur lu sebab gua rasa lu dah besar, otak pun besar, perut semua besar. Dari dulu pun gua tak pernah sekali pun tegur lu wat keje rumah. Lu da besar pandai-pandai lah kan. Alah, lagipun gua boleh buat la. Benda kecik lah tu gua sorang pun gua boleh settle.Makin lama makin banyak pula gua nak tulis tapi gua penat. Malas nak pikir pasal lu lagi. Gua pun dah janji dengan geng-geng gua, gua nak jadi cool. Gua bukan macam masa gua muda-muda dulu. Macam gua study foundation dulu yang gua selalu emo-emo. Gua tak main lah benda macam tu sekarang. Itu semua budak-budak la weh. Sebab lu wat camni lah gua rasa nak join group ni kat facebook tapi gua batalkan niat gua.


Yang penting, gua tengah pikir semester depan nak pindah. Macam gua cakap tadi. Duduk sorang lagi baik. Lu pun suka kan. Dah lah, gua pergi work out lagi baik. Dapat gak gua sixpack gua balik.

7 comments:

k.A said...

mslh rumah tangga ke? haha. sbb tu aku prefer sewa bilik, bilik msg2. buat hal msg2 dlm blik je.tak kacau org.

ajid said...

kA; ntah lah.bilik mmg asing dah. tapi manusia mmg cmni, sedangkan lidah lagi tgigit. tak cool betul lah kan.haha

tengku_fir21 said...

cool lah beb...
bersabar je lah...fikir positif buat positif
manusia itu pelangi emosi dan sifatnya
takecare

ajid said...

tengku fir; da cool da.hehe. thanks
aku suka prhase fikir positif buat positif tu =p

cupin cipon said...

tnggu ak masok inha

ajid said...

cupin; mcm kompom je kau msuk sini kan.haha

cupin cipon said...

komfem..kot...