Tuesday, 2 March 2010

dulu malu kini mahu, kini baru ku tahu, diam-diam jatuh cinta...

hari pertama mulanya semester baru. tengok jadual lihat ada satu kelas sahaja. kelas management of industrial system. ok, buat-buat tak nampak. *tarik selimut. sah-sah lah bangun pukul 12 lebih kan. haram lah nak bangun awal.


housemate balik dari kelas bawak handphone baru. dia kata handphone murah-murah.
so, mari kita beli handphone. haha. ooh, pergi kelas malas boleh lak keluar beli handphone eh. cilaka kau. haha =) aku rasa setahun sekali kut aku beli handphone baru. haish, apa nak jadi ni. handphone yang lama semua ada dalam laci sebab bukan boleh guna pun kan.


mari kita berkenalan dengan handphone baru aku ya.

  

ya, itulah dia anycall "magic hole". bukan black hole ye kawan-kawan. haha.
aku beli handphone ni bukan lah sebab suka function dia tapi design dia yang mantap.
well, handphone yang dikenali sebagai magic hole ni xlah berfungsi macam ipod dan handphone2 touch screen itu, tapi dilengkapi dengan pencahayaan yang cantik. sumpah lawa! 




nampak tak yang bulat di hadapan handphone tu, haa itulah magic hole nya. bila orang call sahaja segala warna lampu dengan aksi-aksi akrobatik keluar tau.haha. dalam handphone ni ada lebih 20 jenis lighting yang boleh dipilih dan kita boleh customize sendiri lighting yang diingini. boleh lah taruk lighting yang special2 untuk orang tersayang. chewah!



bila sudah dibuka begini lah jadinya


lagi satu keistimewaan yang diperkenalkan oleh handphone magic hole ini adalah teknik auto folder untuk membuka handphone ini. maksud aku adalah, hanya tekan satu punat ditepi handphone ini dan dia akan terbuka automatik ya. so, lepas ini tak payah guna dua tangan pun tak ape. sesuai untuk si malas. haha!

nampak kan punat di tepi tu. lepas itu boleh tegakkan 90darjah 


handphone ni didatangkan dalam 3 warna buat masa ini. ada biru, silver dan pink. dalam tiga warna tu, biru lah pilihan hati aku. nak guna pink ke?hadoiii! maaf lah. lambat lagi.


silver dan pink. mana satu pilihan hati anda?

ok, lastly mari bercerita pasal harga untuk handphone comel ini. aku rasa amatlah berbaloi ya membeli handphone ini kerana harganya hanyalah 50000 won sahaja. *tekan kalkulator kat handphone baru. dah convert kepada ringgit malaysia hanyalah berharga sekitar RM146 sahaja. berbaloi- baloi. 


9 comments:

bilqis said...

eeeeeeeee. bestnyer..apsal semua org ada hp baru!!

ajid said...

bilqis; sbb murah kut bil.
awk pun beli la~

Janggel said...

salam bro... musim hp bru skg~

tengku_fir21 said...

huhu..macam menarik gak..

ajid said...

janggel; salam. semester baru semua kne baru.mcm msuk skolah dulu2 lak smua kne baru. =)

ajid said...

tengku fir; haha. boleh la menariknye sikit

Afzainizam said...

Salam Dari kami
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu….

Salam perkenalan semoga terjalin sebuah persahabatan antara blog.... moga kami menerima resporn yang baik dari anda....

~~~~~~@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@~~~~~~

"ingatkanku semua, wahai sahabat
Kita untuk slamanya, kita percaya
Kita tebarkan arah, dan tak pernah lelah
Ingatkanku semua, wahai sahabat

Bila nafas kulepas, semua langkah yang lelah
Semua waktu yang hilang, tapi bayangmu tetap

Ingatkanku semua, wahai sahabat
Kita untuk slamanya, wahai sahabat
Kita bagai cerita, wahai sahabat
Ingatkanku semua, wahai sahabat

~~~~~~@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@~~~~~~~

Johan said...

Maaf mw tanya.
Beli handphoneny di mn y?
Harga dalam rupiahny brp?
Thx

Mukmin Cyber said...

kat mane beli ni? berminat laa.. tau tak kat mane bleh dapatkan samsung anycall nori f?