Sunday, 28 February 2010

kembali ke tempat asal

Puas! puas cuti 2 bulan. *macam cuti orang bersalin pulak. banyak tempat aku pergi dan macam-macam aku buat. yeah! dapat meluangkan masa bersama keluarga, kawan-kawan, dan kenal kawan baru cukup buat aku gembira selama 2 bulan di Malaysia walaupun di penghujung cuti macam emo emo sikit. haha~ 

Mari kita buat review balik aktiviti-aktiviti selama 2 bulan tu. atleast sepuluh tahun akan datang aku boleh ingat balik kalau aku lupa ke, kene amnesia ke kan. *macam lah banyak sangat aktiviti kau. haha. 




1) Percutian ke Langkawi.(3D2N)
Bersama keluarga. yang paling hebatnya, baru sampai Malaysia tak sampai 2 jam terus bertolak g Langkawi. jetlag tak hilang lagi tu. tapi untuk keluarga apa salahnya kan. Lagi pun keluarga aku bukan jenis yang selalu pergi melancong. so, memang itu lah masa terbaik dengan keluarga kut. 



2) Keluar jumpa kawan ini itu 
 Aku rasa aku tak ada hobi macam mengumpul setem, *tapi ada koleksi setem, atau pun main game. Jumpa kawan-kawan boleh dikira sebagai hobi tak?haha~ layan. paling best cuti ini, aku dapat jumpa kawan dari sekolah rendah sampai lah ke sekolah menengah. yang dah 8 tahun tak jumpa pun ada. bila jumpa balik, "eh, kau dah lain ah sekarang" ataupun " you tension study ka, why so many pimples" macam-macam reaksi ada. haha. 


3) Mula menghadap buku 
 Aku baca buku bila perlu. tiada usaha nak baca buku cerita atau novel. pendek kata BUKU. oh, majalah kira buku tak? sebab itu je kut yang aku suka baca. tapi sejak cuti lepas aku cuba mengembangkan minat membaca aku ni. untuk percubaan aku cuba baca buku yang berunsur humor, dan tak berapa berat. tajuknya "Honk! If you're Malaysia" . menarik ok buku ni. sila baca.



4) Bawa diri cari hidayah
 Pasal ni emo. no comment.

Lagi dua hari mula semester baru. Tak sabar nak mulakan study balik. harap-harap semester ni dapat lagi tingkatkan prestasi. ape skema gila ayat aku neh. 


jadual untuk semester baru. yang kosong itu adalah masa untuk tidur.oh yeah!



5 comments:

k.A said...

all the best!
kurangkan kontroversi, tingkat prestasi.
zaasssss.layannnn
*entah apa aku mengarut. -_____-

k.A said...

ehhhh,bapak best kelas mula kol 12, hari jumaat ada 1 kelas je.

ajid said...

kA; lame x singgah.hahatingkatkan prestasi demi negara.haha.
jdual tu, ade dua kelas lg ak amek web class. =)

Shykin said...

hi..nice blog..sy folo awk..sudi2lah kiranya.. :)

ajid said...

shykin; owh thanks =)