Monday, 5 October 2009

OMK, pasang telinga, bukak mata dan gelak-gelak.

kau orang tau tak ape OMK tu? ;D. Oh mak kau lah. haha. dulu aku tak suka baca surat khabar.kalau baca segmen hiburan dan kesihatan. segmen kesihatan tu best kot. haha. sekarang tiap-tiap hari kena update dengan berita Malaysia kut. yelah, kalau telefon bapak aku adalah topik sikit nak tanya. kalau tak kang, tak bercakap pulak aku dengan bapak aku tu en.

jom kita buat ulasan sedikit berita yang tengah hot di utusan sekarang ni. tiba-tiba pulak en aku semangat. haha.

1- Mohd. Isa temui pengundi di estet.
cuba baca perkataan estet itu lebih sepuluh kali. aku rasa kalau tajuk ini setakat temui pengundi pun dah cukup kot. aku boleh faham. kau nak menang kan isa. kau nak nama kan. aku harap kau kalah di kampung sendiri.

2- Kaji beri DBP lebih kuasa martabat bahasa.
yang aku tahu DBP terbitkan buku teks. itu sahaja. tolong tambah info lain kawan-kawan.

3-SBY- 'Selalu Bencana Ya'
haha. kreatif kreatif. bagi aku gelak kejap. ;DDD. negara paling sedih. kau orang tak faham ke konsep ketuhanan ha? Kalau Allah nak turunkan azab dia, gerenti la turun. yang kau nak salahkan presiden kau orang tu dah kenapa? tapi presiden kau memang pengecut weh.kalau macam tu BHO tu Bontot Hitam Obama?haha ;D

4-Proton pasang kereta kontrak.
hai proton, kau buat macam mana pun kereta kau boleh pakai 2 tahun lepas tu rosak.
dulu, aku lagi selesa guna motor EX5 aku tau dari naik iswara mak aku. biarlah berhujan pun. ;DDD. bawak awek naik EX5 lagi best la dari naik kau proton.

5-Chelsea rampas takhta liga, Liverpool gigit jari.
kat england pun kalau kalah gigit jari jugak eh. ooo, sumpah tak tahu. haha. ape-ape pun chelsea menang. gogogogo! chelsea chelsea~ :DD

p/s ; aku dah jadi anak dara dah. duduk rumah 24jam. entah kenapa aku sendiri pun tak tahu.

7 comments:

ayien.. said...

pergh... anda amat lantang....
best2 .. kontroversi nieyh..
ha ha

zAYEr said...

ajidraai; OMK versi malay OMG ker?

baguih2,ade usaha tuk memperrapatkan hubungan antara bapak dan anak ;p

rajin bace akhbar,sebab takde bnde lain nak buat?pemalas!haha XD

klu ko nak tgk gmbr2 yg extraordinary ko g ar website nih,maybe ko dah tau kot,ohtidak.com!

psl DBP tuh mmg ar die kuarkan buku teks,tapi selain tuh die gak menjalankan kempen ataupun program yg berkaitan bahasa

tu arh,kat skolah mesti jarang berada d library,haha XD

estet2?no komen termasuk SBY[tp lucu],proton dan chelsea!

go MAN U !!

ajidraai said...

ayien; ni lah yang terjadi bila takda keje nak buat. haha ;DDD

zayer; kene baca akhbar ari-ari weh.
mane ko tau aku pemalas neh.haha ;p

ohtidak tu wajib bukak gak tiap2 hari kan.
library kat skolah dulu xde acik kaunter yg lawa.so mls g.haha

lastly,eh eh.tak main la manU ;p

nizam baharin said...

eh bukan OMG kalau BM OTK ke.. oh Tuhan ku..ahahahhahahah woah chelsea go go go..;p

ajidraai said...

nizam; mmg pon. kalau OMK lak oh mak kau.haha.chelsea chelsea~

zAYEr said...

ajidraai ; mane aku tau?sebab aku pon same! haha XD

ko nak acik lawa jep eah,ta bleh ar lawa sgt acik kaunter lib kang budak2 bknnye g lib mbace tapi g menguratt,cm ko! huhu ;p

ayieq said...

I don't really bother yang no 1-4 tu. yang terakhir tu mmg terbaik. 2-0 kosong ok. super chelsea fc! haha